AM Körkort, KLASS I

AM körkortet är den behörighet du behöver för att få köra moped klass I (EU moped).
Här på Förarskolan får du en givande och rolig utbildning som strävar efter att göra dig till en säker och skicklig mopedist.

Du kan boka dig på kurs även om du inte fått körkortstillståndet och genomföra alla momenten förutom trafikkörningen som kräver godkänt körkortstillstånd.
Detta ansöker du lättast om genom körkortsportalen.

För att få sitt AM körkort måste man genomgå en utbildning hos oss på Förarskolan om 13 timmar samt göra ett teoriprov hos Trafikverket.

varutbildning

Pris: 4500 kr
8 timmar lärarledd teori
3 timmar körgård
2 timmar körning i trafik
1 Extra körpass på körgård (3 tim) eller trafik (2 tim) vid behov utan extra kostnad!
AM-boken med arbetshäfte
Obegränsat med internettester
Hemuppgifter
Lån av moped och hjälm (Körgård)
Lån av moped, hjälm, ryggskydd, handskar, MC jacka och varselväst i trafiken
Lån av komradio i trafiken

TEORI
Vi har 2 X 4 timmar teorin där vi går igenom allt.
Kursen utförs i våra nya fräscha lokaler på Bilhuggarvägen 14.

INHÄGNAD KÖRNING
Efter teorin kör man en inhägnad körgård.
Här får du lära dig manövrera mopeden i olika hastigheter.

TRAFIKKÖRNING
(Kräver godkänt körkortstillstånd och att du är fyllda 14 år och 9 månader)
Trafikkörningen är vårt sätt att se och utveckla elevens färdigheter i trafiken.
På trafikkörningen vill vi se att eleven uppträder på ett korrekt och trafiksäkert sätt i olika trafikmiljöer. Det krävs att eleven är väl påläst.
Tänk på att trafikkörningen är en del av utbildningen och inte en uppkörning.

Under vinterhalvåret kan de praktiska momenten komma att skjutas fram mot våren.

SKRIVNINGEN
(Du kan göra din skrivning efter godkänd utbildning hos Förarskolan och du är fyllda 15 år)
Skrivningen bokar ni själva.
(Har man läs eller skrivsvårigheter kan man ansöka om förlängd provtid hos Trafikverket)

Är provet godkänt får man ett intyg och tillsammans med en giltig legitimation får man nu köra i väntan på AM körkortet kommer på posten inom någon vecka!

tips

Eftersom man med AM körkortet kör i trafiken på vanliga vägar och följer skyltar och lagar som alla andra trafikanter får man trafikvana vilket är en klar fördel om man så småningom vill övningsköra för bil och på så sätt också spara in en hel del pengar på körlektioner.

bokakurs

One thought on “AM Körkort, KLASS I