AM Körkort, KLASS I

AM körkortet är den behörighet du behöver för att få köra moped klass I (EU moped).
Detaljerad information om krav och behörighet hittar du här!
Här på Förarskolan får du en givande och rolig utbildning som strävar efter att göra dig till en säker och skicklig mopedist.

Du kan boka dig på kurs även om du inte fått körkortstillståndet och genomföra alla momenten förutom trafikkörningen som kräver godkänt körkortstillstånd.
Körkortstillstånd ansöker du om på körkortsportalen.

För att få sitt AM körkort måste man genomgå en utbildning hos oss på Förarskolan om 13 timmar och efter slutförd kurs ska du göra ett teoriprov hos trafikverket.
Detta bokad du själv hos Trafikverket.

varutbildning

Pris: 4500 kr
8 timmar lärarledd teori
3 timmar körgård
2 timmar körning i trafik
1 Extra körpass på körgård (3 tim) eller trafik (2 tim) vid behov utan extra kostnad!
AM-boken med arbetshäfte
Obegränsat med internettester
Hemuppgifter
Lån av moped och hjälm (Körgård)
Lån av moped, hjälm, ryggskydd, handskar, MC jacka och varselväst i trafiken
Lån av komradio i trafiken

TEORI
Vi har 2 X 4 timmar teorin som utförs i våra fräscha lokaler på Bildhuggarvägen 14.

INHÄGNAD KÖRNING
Efter teorin kör man en inhägnad körgård.
Här får du lära dig manövrera mopeden på ett säkert sätt och för att komma väl förberedd till din trafikkörning.

TRAFIKKÖRNING
(Kräver godkänt körkortstillstånd)
Trafikkörningen är vårt sätt att se och utveckla elevens färdigheter i trafiken.
På trafikkörningen vill vi se att eleven uppträder på ett korrekt och trafiksäkert sätt i olika trafikmiljöer. Det krävs att eleven är väl påläst.
Tänk på att trafikkörningen är en del av utbildningen och inte en uppkörning.

Under vinterhalvåret kan de praktiska momenten komma att skjutas fram mot våren.
Generellt går det inte att utföra de praktiska momenten mellan december och april, men går det så kör vi.

SKRIVNINGEN
(Du kan göra din skrivning efter godkänd utbildning hos Förarskolan och du är fyllda 15 år)
Skrivningen bokar ni själva.
(Har man läs eller skrivsvårigheter kan man ansöka om förlängd provtid hos Trafikverket)

Är provet godkänt får man ett intyg och tillsammans med en giltig legitimation får man nu köra i väntan på AM körkortet kommer på posten inom någon vecka!

tips

Eftersom man med AM körkortet kör i trafiken på vanliga vägar och följer skyltar och lagar som alla andra trafikanter får man trafikvana vilket är en klar fördel om man så småningom vill övningsköra för bil och på så sätt också spara in en hel del pengar på körlektioner.

bokakurs

One thought on “AM Körkort, KLASS I